top of page

"Dzīves luksofors"


Tāds kā izdzīvošanas pamat princips un dabisks cilvēka ritms. Dabā viss ir ritmiski. Visas krāsas balansā un ritmiski apzīmēs virzību.


Visas un katra ir vajadzīga konkrētā mirklī:

-SARKANAIS- Enerģijas taupīšana, prast pateikt NĒ un STOP, tam, kas Tevi iztukšo un tam, kas Tev kaitīgs. Apstāšanās tad, kad kaut kas šķiet nav tā, kā vajag. Protu nolikt robežu, aizstāvēt savas intereses. Laiks sev, atjaunojos, ja esmu piekusis.

-DZELTENAIS- Sagatavojos, nobriestu, uzstādu nodomu, mērķi, uzkrāju zināšanas, informāciju. Sajūtu, kurp došos tālāk.

-ZAĻAIS- Man ir enerģija, rīkojos. Zinu kurp doties. Virzos, dodu savu enerģiju tam, kas man vērtīgs, eju uz savu mērķi, piepildu savu nodomu, vēlmi. Saku JĀ tam, kas man šķiet interesants, iedvesmojošs, vērtīgs.

Šis ritms var būt katram ar atšķirīgu intervālu, bet visi posmi ir nepieciešami. Ja jūti savā dzīvē šo ritmu, un tas atkārtojās, viss super, Tu dzīvo harmoniski.

Ja kāds posms iztrūkst, padomā kāpēc.

Ja iztrūkst, šis ir lielisks veids kā diagnosticēt sevi.


Ja par daudz sarkanais, un esi tur jau ilgi:


Nevēlies iet cilvēkos, esi norobežojies, visam jaunajam saki nē. Nekas neuzrunā. Esi neieinteresēts un pat naidīgi noskaņots pret visu jauno. Katrs mazākais sīkums var Tevi "uzspridzināt".

Tad jautājumi, ko sev uzdot: Kā es varu noticēt pasaulei un atkal uzticēties sev un cilvēkiem?Kas man dos šo sajūtu? Kuras domas un emocijas mani iztukšo?Kuras savas vēlmes es nerealizēju? Pirmais ir apzināties. Ja netiec galā pats, tad lūdz kādam palīdzību.


Ja par daudz dzeltanais, un esi tur jau ilgi:


Visu laiku meklē apstiprinājumu sev un savai vērtībai. Šaubies par savām darbībām. Visa dzīve notiek tikai galvā, daudz izplāno, izsapņo, bet neko no tā nerealizē. Nepārliecinātība, bailes, šaubas.

Jautājumi, kurus sev uzdot: Kura mana daļa baidās no jaunas pieredzes? Kura mana iepriekšējā pieredze man traucē realizēties? Kas ir tas, kas man neļauj sajusties vērtīgam jau tagad? Kuras manas domas man traucē tā sajusties? Ja netiec galā pats, tad lūdz kādam palīdzību.


Ja par daudz zaļais, un esi tur jau ilgi:


Vēlies vienmēr būt labs,tā ir Tava prioritāte. Jūties piekusis, bet notikumi Tev neļauj apstāties. Esi kā vāveres ritenī un nevari pateikt nē kaut vai sen jau jūti, ka nav īstais virziens, vai tas, kas notiek un, ko dari, ir Tev nelabvēlīgi. Dod un dod, bet nesaņem neko, vai saņem tikai tik, lai nenokristu. Rūpējies par visiem citiem, bet nav laika sev.

Jautājumi, kurus sev uzdot- No kā sev svarīga es bēgu un izvairos? Kas notiks, ja es apstāšos? Kas notiks, ja es pateikšu nē? Kam un kāpēc es patiesībā izdabāju?

Ja netiec galā pats, tad lūdz kādam palīdzību.


Šis ritms dzīvē vienlaicīgi atspoguļojās gan mazos posmiņos, gan skatoties uz dzīvi kopumā, lielos posmos.

Apzinies katru posmu, un ļauj šim ritmam būt!

Jūti sevi, un esi sev svarīgs.

STUDIO-IZ

bottom of page